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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
22/02/2014 |
Autor : |
Hoffman, E. ; Ernst, O. ; Brassetti, D. ; Siri, G. |
Título : |
Caracterización de la curva de acumulación de materia seca y nitrógeno en el grano de Cebada cervecera |
Fecha de publicación : |
1993 |
Fuente / Imprenta : |
ln: Reunión Nacional de Cebada Cervecera, 4 : 1993 jun 3-4 : Palmar [Memorias]. Montevideo (Uruguay): INIA; LATU; SALUS, 1993. |
Páginas : |
p201-208 |
Idioma : |
Español |
Notas : |
Edición preliminar |
Thesagro : |
CEBADA CERVECERA; CONTENIDO DE MATERIA SECA; CONTENIDO PROTEICO; GRANOS; NITROGENO. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 00738naa a2200229 a 4500 001 1044705 005 2014-02-22 008 1993 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aHOFFMAN, E. 245 $aCaracterización de la curva de acumulación de materia seca y nitrógeno en el grano de Cebada cervecera 260 $c1993 300 $ap201-208 500 $aEdición preliminar 650 $aCEBADA CERVECERA 650 $aCONTENIDO DE MATERIA SECA 650 $aCONTENIDO PROTEICO 650 $aGRANOS 650 $aNITROGENO 700 1 $aERNST, O. 700 1 $aBRASSETTI, D. 700 1 $aSIRI, G. 773 $tln: Reunión Nacional de Cebada Cervecera, 4 : 1993 jun 3-4 : Palmar [Memorias]. Montevideo (Uruguay): INIA; LATU; SALUS, 1993.
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Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
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Cutter
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Registro
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Estado
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
20/11/2015 |
Actualizado : |
26/09/2016 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
LADO, J.; CUELLAR, F.; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L. |
Afiliación : |
JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO CUELLAR, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); MARÍA JESÚS RODRIGO, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); LORENZO ZACARÍAS, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos). |
Título : |
Nutritional composition of mandarins. |
Fecha de publicación : |
2016 |
Fuente / Imprenta : |
In: Simmonds, M.S.J., Preedy, V.R. (Eds.), 2016, Nutritional Composition of Fruit Cultivars. Academic Press, 419-443.(Chap. 18). |
ISBN : |
9780124081178 |
DOI : |
10.1016/B978-0-12-408117-8.00018-0 |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
ABSTRACT.
Mandarins are characterized, among the Citrus genus, by a large diversity of species and varieties. Genetic evidences indicate that mandarin is one of the ancestral Citrus species, originated from Asiatic regions, and also an ancient parental of orange. This genetic diversity originates the nutritional and nutraceutical properties of mandarin fruits to vary largely among the different species and varieties. Sugars, acids, carotenoids, polyphenols (flavonoids and phenolic acids), limonoids, and vitamins are the most relevant components in mandarin flesh that collectively determine the mandarin flavor as a whole. Mandarin fruits are particularly rich in β-cryptoxanthin, a xanthophyll with provitamin A activity and important health-related properties. Volatile compounds also exert a predominant effect on consumers' acceptance and therefore, represent a relevant quality trait in this crop. A comparison of the main nutritional constituents in fruits of the different mandarin species and varieties in the world is described and discussed.
Copyright © 2016 Elsevier Inc. All rights reserved. |
Palabras claves : |
CAROTENOIDS; FLAVONOIDS; LIMONOIDS; POLYPHENOLS; VITAMINS. |
Thesagro : |
CAROTENOIDES; CITRUS; MANDARINAS. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 01888naa a2200277 a 4500 001 1053956 005 2016-09-26 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a9780124081178 024 7 $a10.1016/B978-0-12-408117-8.00018-0$2DOI 100 1 $aLADO, J. 245 $aNutritional composition of mandarins. 260 $c2016 520 $aABSTRACT. Mandarins are characterized, among the Citrus genus, by a large diversity of species and varieties. Genetic evidences indicate that mandarin is one of the ancestral Citrus species, originated from Asiatic regions, and also an ancient parental of orange. This genetic diversity originates the nutritional and nutraceutical properties of mandarin fruits to vary largely among the different species and varieties. Sugars, acids, carotenoids, polyphenols (flavonoids and phenolic acids), limonoids, and vitamins are the most relevant components in mandarin flesh that collectively determine the mandarin flavor as a whole. Mandarin fruits are particularly rich in β-cryptoxanthin, a xanthophyll with provitamin A activity and important health-related properties. Volatile compounds also exert a predominant effect on consumers' acceptance and therefore, represent a relevant quality trait in this crop. A comparison of the main nutritional constituents in fruits of the different mandarin species and varieties in the world is described and discussed. Copyright © 2016 Elsevier Inc. All rights reserved. 650 $aCAROTENOIDES 650 $aCITRUS 650 $aMANDARINAS 653 $aCAROTENOIDS 653 $aFLAVONOIDS 653 $aLIMONOIDS 653 $aPOLYPHENOLS 653 $aVITAMINS 700 1 $aCUELLAR, F. 700 1 $aRODRIGO, M.J. 700 1 $aZACARÍAS, L. 773 $tIn: Simmonds, M.S.J., Preedy, V.R. (Eds.), 2016, Nutritional Composition of Fruit Cultivars. Academic Press, 419-443.(Chap. 18).
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